2 Haziran 2019 Pazar

Satranç Egzersizi için Gerekli Belgeler

Satranç Egzersizi için Gerekli Belgeler

Satranç Egzersizi, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirilmesi için ders dışı yapılacak olan eğitim faaliyetlerinin tümüne denir. Satranç egzersizi açarak öğrencilerinizin bilişsel anlamda farkındalık kazanmasına,farklı düşünme becerilerine sahip olmasına birçok yönden gelişimlerini sağlayabilirsiniz.
Satranç Egzersizi açmak için en az 1. Kademe Antrenör Belgesine sahip olunması gerekmektedir. Peki bu belgeyi nasıl ve nereden alabilirim. Öncelikle ilinize bağlı olan Türkiye Satranç Federasyonuna bağlı olan il temsilciliklerinin web sayfalarındaki duyuruları takip edebilirsiniz. Örneğin İstanbul İl Temsilciliği sayfasına girip sol kısımdan antrenör menüsünden duyurular kısmında kursları buradantakip edebilirsiniz.
Duyurular kısmında ilan edilen bir kurs varsa eğer, kurs için gerekli belgeleri İstanbul İl Temsilciliğine elden ya da posta yoluyla ulaştırmanız gerekmektedir. Belgelerin neler olduğunu il temsilciliği sayfasından takip edebilirsiniz. Buradan İstanbul İl Temsilciliğinin istediği belgeleri görebilirsiniz.
Kursa katılımınızı belirtilen okul,merkezde başarı ile gerçekleştirip sınavdan geçerek belgenizi duyurulan zamanda İl Temsilciliklerine giderek elden alabilirsiniz.

Egzersiz açmak için dikkat edilmesi gerekenler

  • Açılacak olan egzersizler okulun bir ders yılı içerisindeki %6 lık ders saatini geçmemeli.
  • Egzersiziniz İl/İlçe Milli Eğitim müdürlüğü onayı aldığı tarihten itibaren yürürürlüğe girer
  • Egzersizde ders saati süresi 1 ders saatidir.40 dakikadır.
  • Egzersizler haftada 6 saat yapılır. Bu altı saati hangi gün ve saatlerde yapacağınızı programınızda planlamalısınız.
  • Egzersiz eğitim-öğretim yılının başında gerekli evrakların onaylanmasıyla beraber açılır.
  • Satranç egzersizi için en az 6 kişi gereklidir. Fazlası olabilir.
  • Antrenör belgesinin önünün ve arkasının mühürlü olmasına dikkat ediniz.

Okula verilecek belgeler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taşların Puan Değerleri - Satranç

Satranç sporunda yer alan taşların değerlerinin puanları şu şekildedir. Vezir 9 puan, Kale 5 puan, At ve Fil 3'er puan, Piyon 1 puan ve ...